Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De subsidie woningen samenvoegen is er voor mensen die meerdere huizen samen willen voegen. Zo kan je beschikken over een grote leefomgeving. Dit is handig als je kinderen hebt of onderweg zijn, als je je ouders in huis wilt nemen of om een andere reden twee aparte woningen wilt combineren. Hoe dan ook, als je de mogelijkheid hebt om twee huizen samen te voegen, kan je een heel mooi en groot pand ontwikkelen waar jij en de rest van je familie riant in kunnen wonen.

De subsidie in het verleden en nu

In het verleden was er een landelijke subsidie voor het samenvoegen van woningen om te helpen met financiële steun. Hier zijn een aantal hele mooie projecten van gesubsidieerd, maar al gauw werd dit ondergebracht op regionaal niveau.

De subsidie nu

Nu kan je bij sommige gemeentes wel een subsidie ontvangen hiervoor en bij sommige niet, het hangt echt van je gemeente af en het geld dat ze hebben of dit mogelijk is. De gemeente is dus het eerste punt van contact voordat je verder kan.

Hierdoor zijn er per gemeente ook grote verschillen in de regeling. Grote steden hebben vaak meer geld beschikbaar dan kleine steden. Ook zitten er vaak plafonds verbonden aan het toerekenen van geld. Zo kan je in Rotterdam in sommige gevallen niet meer krijgen dan €10.000 euro.

Wat kan je doen?

Omdat deze subsidie niet meer landelijk is, kan je bij de overheid of de belastingdienst weinig informatie vinden. Je zal zelf naar je gemeentehuis moeten gaan om te informeren of op het internet moeten kijken of daar misschien extra informatie beschikbaar is.

Een voorbeeld: gemeente Rotterdam

De subsidie is beschikbaar in de delen van Oud Charlois, Carnisse en Noord. De kosten van de samenvoeging worden volledig gesubsidieerd tot een maximaal bedrag. Dit bedrag is €10.000 voor het samenbrengen van twee woningen tot één woning en van drie woningen tot twee woningen. Als je drie of meer woningen samenvoegt tot één woning kan je een subsidie krijgen tot €15.000.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten

Als je kosten van de samenvoeging hoger zijn dan de subsidiering, kan je een lening afsluiten voor de rest van de kosten via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Vergelijk offertes

Onze vergelijkingstool kan je helpen bij het kiezen van de juiste aannemer. Door je gegevens en specificaties van de klus door te geven, kunnen wij je binnen een korte tijd een aantal offertes sturen toegepast op jouw situatie. Zo kan je de juist beslissingen maken over met wie je in zee wilt gaan en tot 40 procent besparen op de totale prijs.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is