Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een stukadoor is een vakman die stuc of pleister aanbrengt op muren en plafonds zodat deze er weer mooi strak en egaal uit zien. Ben jij van plan een stukadoor in te huren voor werk in jouw woning? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd BTW tarief. In plaats van 21 procent, betaal je dan 6 procent over de voorbereidingswerkzaamheden, het stukadoorwerk zelf en de gebruikte materialen. Dat is dus interessant.

De kosten van een stukadoor

Een stukadoor kan op verschillende manieren stucwerk aanbrengen. Elke manier kost een andere prijs. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten weer per dienst per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal, loonkosten en BTW.

Soort dienst Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuitwerk €5 – €11
Behangklaar stuken €8 – €15
Sausklaar stuken €9 – €23
Sierpleister €12 – €23
Plafond stuken €5 – €23
Schuurwerk €15 – €25
Raapwerk €15 – €30

 

De prijzen voor een stukadoor kunnen dus flink oplopen, maar als dit werk goed gebeurd maakt het je woning echt af en zien de muren er weer strak en verzorgd uit.

De subsidie

Deze subsidie bestaat dus uit een lager BTW percentage wat je kan vragen over praktisch alle kosten. Voorwaarde is wel dat je huis ouder is dan 2 jaar en dat het wordt bestemd is voor permanente bewoning door particulieren. Het plaatsen van gipswanden en aanleggen van tegels en vloeren valt hier niet onder. Een duidelijke lijst met de voorwaarden en welke gebouwen hier wel en niet voor in aanmerking komen, kan je op de website van de belastingdienst vinden.

Andere diensten met lagere BTW

Sinds 1 juni 2015 zijn de diensten die van een lagere BTW gebruik kunnen maken flink teruggenomen. Daarvoor kon je dit voor meer werkzaamheden gebruiken als nu. Er zijn echter nog een paar diensten overgebleven die daar nog wel voor in aanmerking komen en door met je ondernemer te praten kan deze op je rekening al de nieuwe BTW invullen. Om hiervoor in aanmerking te komen mag je huis niet jonger zijn dan 2 jaar en moet hij bestemd zijn als woning voor particulieren.

Isoleren

Als je isolatiewerkzaamheden aan het doen bent, kan je voor de arbeidskosten een verlaagd BTW aanvragen. Voor de materialen gaat dit hier niet op. Er zijn echter een boel andere subsidies die je voor energiebesparend werk kan aanvragen, zoals energiebesparing eigen huis, de subsidie voor extra maatregelen, de subsidie energielabel verbeteren 2016 en dus ook het verlaagde BTW tarief.

Schilderen

Ook voor schilderwerken binnen- en buitenshuis kan je over het voorbereidend werk, het schilderen zelf en de gebruikte materialen een lager BTW tarief betalen. Dit is dus praktisch voor alle diensten die een schilder kan leveren. Hier valt niet onder het herstellen van voegen, het schuren en lakken van parketvloeren en het vervangen van deuren, ramen en kozijnen.

Schoonmaken

Ook op schoonmaakwerken hoef je maar 6 procent BTW te betalen. Dit zijn echter alleen schoonmaakwerken binnen exclusief speciale diensten en het gebruik van specifieke apparaten.

Vergelijk en bespaar

Als je stukwerk in wil plannen en je wilt weten hoeveel dit gaat kosten voor jou, maak dan vrijblijvend gebruik van onze vergelijkingstool. Zo heb je binnen de kortste tijd een aantal offertes in je inbox die je makkelijk naast elkaar kan leggen en vergelijken.

 

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is