Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je nog enkel glas in je woning hebt, is de kans groot dat je kozijnen en ramen oud zijn. Dat betekent dat het glas waarschijnlijk niet zo vast meer in het raam zit en dat je tocht kan voelen rondom het raam. Hier verlies je veel warmte en dat is zonde omdat je daar extra voor moet stoken. Ook heeft enkel glas geen isolerende kenmerken zoals dubbel glas en verlies je daar warmte ook al zijn je kozijnen in perfecte staat. Het is dus altijd verstandig om dubbel glas te laten plaatsen en geld te besparen op je energierekening. Bovendien reduceer je je CO2 uitstoot. De regering heeft subsidies ter beschikking gesteld om je te helpen met deze kostenpost.

De kosten van het plaatsen van dubbel glas

De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten van het plaatsen van dubbel glas weer en de gemiddelde besparing per jaar.

Raamoppervlak Gemiddelde totaalprijs Gemiddelde besparing
15 m2 €1800 – €2200 €200 per jaar
20 m2 €2500- €2800 €250 per jaar
30 m2 €3500 – €4000 €300 per jaar
35 m2 €4400 – €4900 €400 per jaar
50 m2 €6500 – €7000 €500 per jaar

Dit is dus niet goedkoop, maar het zal warmer en comfortabeler worden in huis plus dat je de verwarming minder hard aan hoeft te zetten. Binnen 10 jaar zou je de kosten die je gemaakt hebt weer terug moeten verdienen.

Energiebesparing eigen huis subsidie

Dit is een subsidie die beschikbaar gesteld is voor mensen die twee of meer energiebesparende maatregelen willen treffen aan hun huis. Meestal gaat dat om het plaatsen van dubbel glas, het isoleren van de muren en gevel, het isoleren van het dak en het isoleren van de vloer. Voldoe je aan die eisen, dan kan je 20 procent van de totaalprijs terugbetaald krijgen.

Verlaagd BTW tarief

Voor isolatiewerkzaamheden aan je huis kan je ook gebruik maken van een lager BTW tarief op de arbeidskosten voor het plaatsen van de isolatie. In plaats van 21 procent betaal je dan maar 6 procent BTW. Voor de rest van de kosten zoals materialen en sloopwerk gaat dit niet op. Ook moet het huis minstens 2 jaar oud zijn, of 2 jaar als woning gebruikt worden. Door dit te bespreken met het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, kunnen ze dit verlaagde bedrag al meteen op de rekening zetten.

Groene lening

Je gemeente kan je ook helpen bij het aanvragen van een groene lening. Dit zijn leningen voor geld dat gespendeerd wordt op isolatiewerkzaamheden die een lagere rente handhaven.

Lokale subsidies

Ook hebben lokale gemeentes en provincies soms hun eigen subsidiepotjes waar je gebruik van kan maken. Het is dus zeker belangrijk dat je gaat navragen of jij voor iets in aanmerking komt. Al met al zijn dus er een aantal maatregelen waar je door het plaatsen van dubbel glas voor in aanmerking komt.

Andere subsidies voor energiebesparing

Wil je nog meer doen voor het milieu, dan zijn nog andere subsidies beschikbaar voor energiebesparend werk aan je huis. Bijvoorbeeld voor het installeren van isolerende deuren en kozijnen, een douche met warmteterugwinning en het aanschaffen van zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen.

Bespaar geld met onze vergelijkingstool

Ben je van plan om dubbel glas te laten plaatsen? Om geld te besparen op de totale rekening, maak je gebruik van onze vergelijkingstool. Vul je gegevens in en je voorwaarden en binnen een paar dagen sturen we je een aantal vrijblijvende offertes van bedrijven bij jou in de buurt. Zo kunnen we je helpen met het maken van de juiste beslissing.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is