Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kavelruil is handig als jij en een aantal buurmannen allemaal een stuk grond hebben dat niet aan je eigen grond ligt, maar wel aan elkaars grond. Als je van kavels zou ruilen zou je een stuk makkelijker en efficiënter kunnen werken. Dit herverdelen van de grond is kavelruil. Hier is ook een subsidie voor beschikbaar en de voorwaarde is dat er minimaal drie partijen aan mee moeten doen.

De soorten kavelruil

Er zijn verschillende vormen van kavelruil.

  • Losse kavelruil: hier zijn minimaal drie deelnemers die de kavels onderling ruilen en zelf de regeling treffen.
  • Planmatige kavelruil: hier ligt het initiatief bij de streek en is er soms de mogelijkheid om dit om te zetten in een wettelijke herkaveling.
  • Wettelijke herkaveling: herkaveling op basis van de Wet Inrichting Landelijk gebied.

De subsidie

Deze subsidie is gebonden aan de gemeente waar je woont. Hij kan nogal verschillen per regio. Daarom is het belangrijk dat je eerst naar je gemeentehuis gaat om te kijken of deze subsidie überhaupt beschikbaar is. Er worden veel bezuinigingen gedaan en vaak is niet genoeg geld aanwezig om alle aanvragen te kunnen invullen. Het is dus zaak dat je er snel bij bent. Als het plafond bereikt is kan je niet meer aanvragen. Ook hangt de subsidie sterk af van de soort kavelruil. Wil je bijvoorbeeld wisselen omdat het beter is door de infrastructuur van jou en je buren, dan is er veel minder geld beschikbaar dan dat je ruilt om de leefgebieden van bepaalde vogels te verbeteren.

Offertes vergelijken en geld besparen

Ben jij geïnteresseerd in kavelruil? Om er achter te komen wat dit precies voor jou zal kosten, kan je gebruik maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool. Wij sturen je dan in een korte tijd een aantal offertes die je kan vergelijken. Zo bespaar je tot 40 procent op de totale rekening en kan je weloverwogen verder.

 

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is