Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

et een hout gestookte CV ketel warm je water op door het verbranden van bio pellets of hout pellets. Dit zijn over het algemeen hergebruikte pellets die zijn samengedrukt en die branden in plaats van gas in je CV ketel. Hier mee kan je wel tot 40 procent van je aardgasgebruik besparen. Als je de CV ketel en een kachel combineert heb je een zeer milieuvriendelijk verwarmingssysteem die een stuk minder CO2 uitstoot veroorzaakt en je vaste lasten verminderd.

Wat is een hout gestookte CV ketel?

Een hout gestookte CV ketel, of ook wel CV-houtkachel genoemd, is een houtkachel die is voorzien van een warmtewisselaar. De kachel verwarmt de ruimte waar hij in staat, maar ook de warmtewisselaar. Deze verwarmt op zijn beurt het water dat door de kachel heen loopt zodat je dit kan gebruiken voor je verwarming en douche.

De kosten van een hout gestookte CV ketel

Het is aardig prijzig om zo’n systeem te installeren en aan te sluiten. Om een systeem met een kachel en ketel laten installeren en aansluiten kan veel geld kosten. Er zijn verschillende kachels en groottes en de werkzaamheden zijn vrij intensief. De volgende tabel geeft een gemiddelde kosten weer van de twee meest gangbare types weer inclusief installatie en BTW.

Type hout gestookte CV Gemiddelde kosten
Handmatige kloofhout ketel €15.000 – €20.000
Volautomatische pellet kachel €22.500 – €27.500

De voordelen van een hout gestookte CV ketel

De voordelen van dit systeem zijn natuurlijk dat je energie bespaart en dat je CO2 uitstoot vermindert. Bovendien maak je gebruik van milieuvriendelijke brandmiddelen. Als je energiebesparende werkzaamheden uitvoert in je huis kan je ook naar een hogere band gaan in je energierapport wat ook weer de waarde van je huis naar boven haalt.

De subsidies

Er zijn twee subsidies waar je van gebruik kan maken als je een hout gestookte CV ketel installeert. Zo is er de subsidie duurzame energie en de subsidie energielabel verbeteren.

Subsidie duurzame energie

Dit is misschien de meest relevante subsidie. Deze subsidie is ontwikkeld om te helpen bij kleine energiebesparende werken zoals zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze laatste is hier van toepassing. Omdat de subsidie voor verschillende apparaten is, is er geen vast bedrag voor. Je kan online makkelijk een lijst opzoeken met de gecertificeerde apparaten en de bijbehorende subsidie waar jij recht op hebt.

 

Subsidie energielabel verbeteren

Deze subsidie is er om mensen te stimuleren hun energielabel te verbeteren en zo hun CO2 uitstoot te verminderen. Je komt in aanmerking voor €750 als je je label met twee banden of meer hebt verbeterd.

Lokale subsidies

Ook kan je altijd proberen subsidie aan te vragen bij je gemeente, stad of provincie. De plekken waar het geld beschikbaar is verschilt sterk per regio, maar het kan zijn dat jouw provincie of gemeente veel waarde hecht aan het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Wel zit er vaak een plafond aan deze bedragen zowel voor jou als voor de gemeente en op is op. Je moet er dus altijd snel bij zijn.

Bespaar geld door offertes naast elkaar te leggen

Ben je van plan een hout gestookte CV ketel aan te leggen? Maak gebruik van onze vrijblijvende vergelijkingstool, ontvang een aantal offertes en kom er snel achter wat de ondernemers in jouw omgeving voor welke prijs kunnen bieden. Zo maak je makkelijk de juiste beslissing voor jouw situatie.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is