Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Dubbele- of triple beglazing is tegenwoordig standaard. Oudere huizen hebben soms nog geen dubbele beglazing en hier gaat een boel warmte verloren. Warmte die je liever binnen houdt en waar je extra voor moet betalen. En ook al zijn je kozijnen in een goede staat, enkel glas heeft ook geen isolerende kenmerken zoals dubbel- or triple glas. Door dubbel glas te plaatsen kan je dus besparen op stookkosten, voelt het aangenamer in huis, kan je het energielabel van je huis verbeteren en de waarde van je huis verhogen. Hier zijn een aantal landelijke en lokale subsidies voor beschikbaar.

Hoeveel kost het plaatsen van dubbel glas?

In deze tabel kan je zien hoeveel het kost om dubbel glas te laten plaatsen. De prijzen zijn een gemiddelde en kunnen dus duurder of goedkoper uitpakken.

Raamoppervlak Gemiddelde totaalprijs Gemiddelde besparing
15 m2 €1800 – €2200 €200 per jaar
20 m2 €2500- €2800 €250 per jaar
30 m2 €3500 – €4000 €300 per jaar
35 m2 €4400 – €4900 €400 per jaar
50 m2 €6500 – €7000 €500 per jaar

Dubbel glas plaatsen is dus niet goedkoop en als je een stap verder gaat en triple glas in laat zetten ben je nog meer kwijt. In dit voorbeeld heb je de installatie kosten binnen 10 – 15 jaar weer terug.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Als je van plan bent je glas te verplaatsen en nog een andere energiebesparende maatregel uit wilt voeren, kom je in aanmerking voor de subsidie energiebesparing eigen huis. Behalve isolerend glas plaatsen is er ook het isoleren van muren, gevel, spouw, dak en vloer. Je kan tot 20 procent terugkrijgen op de totaalprijs als je twee van deze werkzaamheden uitvoert op je huis.

Subsidie extra maatregelen

Deze subsidie is voor mensen die nog een schepje op het energie besparen willen doen. Als je de subsidie voor energiebesparing eigen huis succesvol hebt gekregen, krijg je op de volgende maatregelen ook subsidie: isolerende deuren en kozijnen met triple glas, energiezuinige ventilatiesystemen, een douche met warmte terugwinning en waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem. Als je isolerend glas aan het inzetten bent, kan je de isolerende deuren en kozijnen meteen meepakken. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je dus wel eerst aan de voorwaarden van de subsidie energiebesparingen eigen huis voldoen.

Verlaagd BTW tarief

Er bestaat ook een verlaagd BTW tarief voor isolatiewerkzaamheden aan het huis. Als je dit bespreekt met je aannemer, kan je in plaats van 21 procent 6 procent betalen over de arbeidskosten. Dit geldt dus niet voor materialen en andere kostenposten.

Groene lening

Een groene lening is speciaal voor mensen die geld willen lenen voor het verbeteren van hun energieverbruik. Dit zijn leningen voor bedragen tussen de €2500 en €25000. Over een groene lening betaal je minder rente, namelijk 3 tot 3,5 procent.

Lokale subsidies

Er zijn vaak ook een aantal lokale subsidies beschikbaar bij je stad, gemeente of provincie. Per regio verschillen deze dus je moet hier wel even goed onderzoek naar doen. Je kan dit makkelijk online vinden of zelf navragen bij de instantie.

Vergelijk offertes en bespaar geld

Als je wilt weten hoeveel het kost voor jou om isolatieglas te plaatsen, maak dan gebruik van onze vrijblijvende vergelijkingstool zodat je snel en gemakkelijk een aantal offertes ontvangt van aannemers bij jou in de buurt.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is