Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Natuurlijk is het verstandig om je huis goed te isoleren. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat en je energie rekening dus kleiner is. Dat is ook weer beter voor het milieu want je vermindert je CO2 uitstoot. Helaas is dit vaak wel een grote kostenpost. Er zijn een aantal maatregelen van de overheid die je hier bij kunnen helpen. Voor het isoleren van je huis kan je gebruik maken van een verlaagd BTW tarief op de arbeidskosten; in plaats van 21 procent is deze 6 procent. Ook is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning en zijn er groene leningen met een lager rentetarief. Met deze maatregelen probeert de overheid mensen te stimuleren over te gaan tot het isoleren van de muren, het dak, de vloer en het plaatsen van dubbel glas.

Soorten isolatie

Als je je huis wilt isoleren kan je kiezen voor verschillende soorten isolatie. Het huis verliest de meeste warmte in de muren, de ramen, het dak en de vloer en dit zijn de regio’s waar je de meeste winst kan maken. Het isoleren van de muren en gevel kan je doen door een spouwmuurisolatie uit te laten voeren, of je binnen- of buitenmuren te isoleren. Ook door je vloeren te isoleren kan je besparen op de stookkosten en wordt het mogelijk om op blote voeten door het huis te lopen. Veel mensen combineren dit met vloerverwarming. Je oude kozijnen met enkele beglazing vervangen door nieuwe kozijnen met dubbele beglazing is essentieel omdat hier heel veel warmte verloren gaat. En je dak isoleren levert de grootste besparingen op, omdat al de warmte in huis naar boven trekt en bij het dak het huis verlaat.

De kosten van isolatie

De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten weer van de verschillende soorten isolatie die je kan toepassen op je huis. De prijs is inclusief BTW maar exclusief montagekosten.

Soort isolatie Kosten Besparing
Gevelisolatie:   Gevel van 90 m2
    Spouwmuur €15 per m2 €500 per jaar
    Binnengevel isolatie €100 per m2 €600 per jaar
    Buitengevel isolatie €130 per m2 €900 per jaar
Vloerisolatie €30 per m2 10% – 20% op gasrekening
Dakisolatie €40 – €60 per m2 €325 per jaar (65 m2 dak)
Nieuwe kozijnen:    
    Kunststof kozijn €700 – €800 per m2  
    Houten kozijn €750 – €900 per m2  
    Aluminium kozijn €800 – €950 per m2  
Dubbele beglazing:   Besparing per 20 m2 glas
     Dubbel glas €65 per m2 €140 per jaar
     HR €70 per m2 €180 per jaar
     HR+ €75 per m2 €220 per jaar
     HR++ €80 per m2 €260 per jaar
     HR+++ €120 per m2 €280 per jaar

 

De subsidies

Al deze manieren helpen je de warmte binnen te houden en de kou buiten waardoor je bespaart op je stookkosten. Maar helaas zijn al deze ingrepen erg prijzig. Je verdient uiteindelijk je geld terug, maar je moet het wel eerst neerleggen. Daarom zijn er verschillende subsidies waar je gebruik van kan maken. Je helpt het milieu door minder CO2 uit te stoten en de overheid wil je daar graag bij helpen.

Subsidie Energiebesparing Eigen Woning

Deze subsidie ontvang je als je minimaal 2 maatregelen neemt om het energieverbruik in je woning te verminderen. De opties zijn dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatieglas plaatsen. Als je twee van deze maatregelen uitvoert kan je 20 procent van de totale kosten terugvragen.

Verlaagd BTW-tarief

Je kan op alle isolatiewerkzaamheden ook een gedeelte van de BTW terugvragen. In plaats van 21 procent betaal je maar 6 procent. Dit gaat echter alleen op voor het geld dat je hebt besteed aan arbeidskosten, niet voor de rest van de uitgaven.

Groene lening

Ook kan de gemeente je helpen om een lening te krijgen waar je aanzienlijk minder rente op betaald. Dit heet een groene lening. Voorwaarde is dat je het geld van de lening alleen uitgeeft aan isolatiewerkzaamheden.

Een stap verder

Wil je andere energiebesparende maatregelen nemen, dan kan je ook subsidie krijgen van de gemeente. Dit geldt bijvoorbeeld voor isolerende deuren en kozijnen, maar ook voor het aanleggen van zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen.

Bespaar geld op het isoleren

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op de isolatie van je huis. Je geeft ons vrijblijvend je locatie door en de wensen die je hebt en onze tool zoekt in korte tijd een aantal offertes voor je op van bedrijven bij jou in de buurt. Zo kan je deze in je eigen tijd vergelijken op punten die belangrijk zijn voor jou en een weloverwogen beslissing maken.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is