Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Achterstallig onderhoud houdt in dat een pand niet, te weinig of verkeerd is onderhouden en dat er daardoor schade ontstaan is. Een voorbeeld is het onderhouden van kozijnen. Als je die niet regelmatig schildert kan er rot ontstaan en moet je de complete kozijnen vervangen, wat een dure klus kan zijn. Voor dit achterstallig onderhoud zijn subsidies aanwezig. Mensen die er bijvoorbeeld voor kiezen om een ouder huis te kopen en deze te restaureren, kunnen hier een verzoek voor indienen.

De kosten van het achterstallig onderhoud

De kosten van het achterstallig onderhoud hangen natuurlijk helemaal af van de staat van het huis. Dit kan van €500 tot duizenden euro’s oplopen. Daarom is het onmogelijk om een kostenplaatje te maken, feit is echter dat dit vaak niet goedkoop is en dat er een aantal subsidies zijn die je financieel kunnen helpen.

Subsidie achterstallig onderhoud

Deze subsidie wordt door de stad waar je woont uitgegeven en is dus geen landelijke subsidie. Per stad verschillen de regelingen nogal dus het is noodzakelijk dat je dit bij jouw lokale instantie navraagt. Een voorbeeld is het laten uitvoeren van een funderingsonderzoek in een gebied waar hoger risico is voor verzakkingen. Hier kan je soms 75 procent op terugkrijgen. Er is meestal wel sprake van een plafond op het totale bedrag.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Dit is een subsidie die je kan krijgen als je energiebesparende werkzaamheden verricht aan je huis. En door achterstallig onderhoud te doen verbeter je vaak het energieverbruik. De overheid heeft een bedrag ter beschikking gesteld voor het uitvoeren van twee of meer maatregelen. Het gaat hier om het isoleren van je muren, spouw, gevel, dak of vloer en het plaatsen van dubbele beglazing. Veel van deze werkzaamheden kunnen als vanzelfsprekend bij je achterstallig onderhoud horen, omdat je bij bijvoorbeeld een gevelrenovatie vaak meteen de isolatie van de muur verbetert. Kijk dus goed of je hier voor in aanmerking komt.

Subsidie extra maatregelen

Deze subsidie is voor mensen die de subsidie energiebesparing eigen huis hebben ontvangen, maar nog een aantal andere veranderingen maken. Het gaat hier bijvoorbeeld over isolerende deuren en kozijnen, energiezuinige ventilatiesystemen, een douche met warmte terugwinning en waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem. Ben je met achterstallig onderhoud bezig dan is er een grote kans dat je kozijnen en deuren ook vervangen moeten worden en dat je van deze subsidie gebruik kan maken. Je moet echter wel eerst aan de voorwaarden van de subsidie energiebesparing eigen huis voldoen.

Subsidie energielabel verbeteren 2016

Als je een oud huis gekocht hebt en je gaat aan het achterstallig onderhoud werken dan is er een grote kans dat je je energielabel aanzienlijk verbeterd. Als je kan aantonen dat je twee of meer labels omhoog bent gegaan na het onderhoud, kan je met deze subsidie eenmaal een bedrag van €750 ontvangen.

Groene lening

Voor mensen die financiële hulp nodig hebben en een lening willen aanvragen voor de werkzaamheden, kunnen in aanmerking komen voor een groene lening. Dit gaat om bedragen tussen de €2500 en €25000 en wordt uitsluitend beschikbaar gesteld voor milieuvriendelijke maatregelen. Over het geleende bedrag betaal je dan een lagere rente tussen de 3 en 3,5 procent.

Geld besparen doe je met onze vergelijkingstool

Maak gebruik van onze vergelijkingstool voor het onderhoud dat jij wilt doen, zodat je gratis en vrijblijvend een aantal offertes van ondernemers in jouw buurt kan vergelijken. Door je locatie en vereisten aan ons door te geven, kan je binnen een korte tijd de juiste beslissing maken wat betreft jouw onderhoud.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is