Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een lage temperatuur verwarming (LTV), de naam zegt het al, verwarmt je huis met water van een lagere temperatuur. Zo kan het water dat door de leidingen gaat niet meer meten dan 55 graden Celsius. Daar bespaar je een boel geld mee, want de temperatuur van het water in conventionele verwarmingen kunnen soms oplopen naar 80 graden Celsius. Met een LTV verminder je dus op je CO2 uitstoot en bezuinig je op je energierekening. Bovendien is de lucht gezonder in huis als je een LTV hebt.

Een paar feiten over LTV

Dit systeem werkt alleen in zeer goed geïsoleerde woningen, anders gaat er te veel warmte verloren. Als je het systeem eenmaal in werking hebt, kan je de thermostaat 2 graden lager zetten en als je afwezig bent, nog eens 2 graden lager. Meer dan dat is niet mogelijk want dan wordt het temperatuurverschil te groot. Als je gaat verbouwen dan zou je de LTV kunnen combineren met een warmtepomp. Samen besparen ze de meeste energie. Ook vermindert een LTV installatie de stof en stofmijt, waardoor de lucht dus ook gezonder is.

De kosten van het aanleggen van een LTV

Een LTV systeem is prijzig, maar het rendement is hoog. Als je een warmtepomp erbij neemt, kan een gemiddeld gezin de kosten er al binnen 5 jaar uit hebben. Deze tabel geeft de prijs weer van een nieuw systeem exclusief installatie, maar inclusief BTW. 

Systeem Kosten
LTV systeem inclusief warmtepomp €7500 tot €10.000

De subsidies gerelateerd aan een LTV

Het installeren van een LTV zelf is nog niet aan subsidies gebonden, maar een aantal maatregelen die je er omheen treft wel. Zo het een noodzaak om je huis goed te isoleren wil een LTV systeem goed kunnen werken. En als je gebruik wilt maken van een warmtepomp, kan je hier ook financieel mee geholpen worden.

Energiebesparing eigen huis

Als je twee of meer energiebesparende werkzaamheden uitvoert kom je in aanmerking voor de energiebesparing eigen huis subsidie. De werkzaamheden zijn isolatie van de muren en het dak, het plaatsen van dubbele beglazing en spouwmuurisolatie. Ook kan je 6 procent BTW vragen in plaats van 21 procent op de arbeidskosten die gepaard gaan met de isolatiewerkzaamheden. Is je huis al goed geïsoleerd, dan is er nog een andere mogelijkheid.

Warmtepomp subsidie

Als je besluit het verwarmingssysteem aan een warmtepomp te koppelen maak je het systeem nog efficiënter. Een warmtepomp haalt namelijk de warmte uit de buitenlucht, de grond en het grondwater en gebruikt deze voor het verwarmen van het water in huis. Dit gebruikt een stuk minder energie en dus is hier ook je CO2 uitstoot een stuk minder.

Een groene lening

Ook is het mogelijk om een groene lening aan te vragen. Dit is een lening die speciaal gemaakt is voor het financieren van energiebesparende werkzaamheden en waar je een kleinere rente over betaalt. Als je een bedrag tussen €2500 en €25000 wilt lenen betaal je 3 tot 3,5 procent rente.

Lokale subsidies

Het is ook altijd de moeite waard om te kijken bij je stad, gemeente of provincie of er nog subsidies zijn voor het werk dat je hebt verricht. Vaak verschillen deze per gemeente, en soms kan het betekenen dat er voor jou nog wel wat financiële hulp bij kan komen.

Bespaar geld op de installatie van je LTV

Maak gebruik van onze vrijblijvende vergelijkingstool en bespaar geld op de totale kosten  van de installatie van je nieuwe LTV. We hebben je locatie nodig en de specificaties van de klus en binnen een korte tijd ontvang je een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio. Met deze offertes bij de hand, kan je de beste beslissing maken voor jouw specifieke situatie.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is