Informatie en advies over verbouwsubsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je van plan bent een schilder in te huren voor schilderwerken in en om het huis kom je in aanmerking voor een lager BTW tarief. In plaats van 21 procent betaal je maar 6 procent. Omdat de prijs voor schilderwerken hoog op kan lopen, kan een korting van 15 procent een flink stuk schelen. Je kan dit met je schilder bespreken en hij kan het lagere tarief is al instellen op de facturatie. Dat is dus erg makkelijk en zo hoeft schilderwerk ineens niet zo duur meer te zijn.

De kosten van een schilder

De volgende tabel geeft de kosten van een schilder weer opgesplitst in binnen en buiten. Dit zijn gemiddelde prijzen en het kan dus goedkoper of duurder uitpakken al naar gelang jouw eisen. Het is altijd verstandig om van te voren een vast bedrag af te spreken, per vierkante meter, per uur of voor de gehele klus zodat je niet voor verassingen komt te staan als de rekening eenmaal komt.

Werkzaamheden binnen schilder Gemiddelde kosten
Kosten per m2 Van €30 – €35 per m2
Kosten per uur Van €35 – €40 per uur
Spuitwerk kosten per m2 Van €6 – €10 per m2
Sauswerk kosten per m2 Van €10 – €15 per m2

 

Werkzaamheden buiten schilder Gemiddelde kosten
Kosten per m2 Van €35 – €40 per m2
Kosten per uur Van €40 – €50 per uur

De subsidie zelf

Wat houdt deze subsidie precies in? Als jij schilderwerk laat uitvoeren in of om je huis kan je als je woning niet ouder dan 2 jaar is en bestemd is voor permanente bewoning door particulieren 15 procent minder BTW betalen op het schilderwerk, de voorbehandelingen en de gebruikte materialen.

Andere werkzaamheden met lagere BTW

Er zijn ook andere werkzaamheden die voor deze lagere BTW in aanmerking komen. Voorheen waren dit er veel meer, maar sinds juni 2015 heeft de overheid hier op moeten bezuinigen. Hier volgt een lijst me de overgebleven diensten.

Isoleren

De lage BTW geldt voor de arbeidskosten van het isoleren, de materialen tellen dus niet mee. Over het algemeen zijn de arbeidskosten bij isolatiewerkzaamheden de hoogste post dus je kan hier een mooi bedrag besparen.

Stukadoren

Als je een lagere BTW wilt vragen voor stukadoren, dan kan je dat doen over de voorbehandelingen, het stukadoorwerk zelf en de gebruikte materialen. Het leggen van vloeren en tegels of het plaatsen van gipswanden valt hier niet onder.

Behangen

Laat je je woning behangen dan krijg je voor het behangen zelf, de voorbereidingen en de materialen een BTW van 6 procent.

Schoonmaken

Alle schoonmaakwerken aan de binnenkant van de woning vallen onder het 6 procent tarief. Alles wat aan de buitenkant gebeurd, specifieke diensten en werkzaamheden die door een specifiek bedrijf of met specifieke machines moet gebeuren valt hier niet onder.

Offertes vergelijken bespaart geld

Als je geïnteresseerd bent om schilderwerken in en om het huis te laten doen, kan je gebruik maken van onze gratis vergelijkingstool. Vul je gegevens en eisen in en binnen een korte tijd ontvang je vrijblijvend een aantal offertes van bedrijven in jouw buurt.

Laatste nieuws

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een verbouwing?

Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Dan is